четвер, 5 квітня 2018 р.



                В бібліотеці для дітей відбулася презентація восьмої збірки поезій Любові Геньби «На гостинах у долі». На захід завітали учні 8-Б класу ЗОШ№1 (класний керівник Кукурудзяк Л.О.).
Бібліотекарі Ольга Старокоженко та Ірина Войцеховська розповіли про життєвий і творчий шлях поетеси та познайомили присутніх з її творчим доробком.
          Книга має п`ять розділів: патріотичний – «Україна моя – мого серця держава», громадянська лірика – «Називаю цю землю - Вітчизна», «Пам`ятним і незабутнім» - присвята запорізьким письменникам та своїм рідним, інтимна лірика – «На гойдалці почуттів» та розділ «Поетична проза».
          Присутні переглянули відеопрезентацію збірки, яку підготували працівники бібліотеки.
Далі до слова запросили Любов Григорівну Геньбу. Вона говорила, про те що «На гостинах у долі» - це вірші та проза, які пройшли через її серце. Акцентувала увагу на подіях, які відбувається в Україні, і не можуть не хвилювати її як митця. Згадувала незабутню зустріч у музеї з солдатами АТО, які пройшли через Іловайський котел. З теплотою говорила про свою малу Батьківщину – село Грушеве, читала вірші «Я до тебе прийшла українкою», «Тим, що з війни», «Сину, іде війна…», «Повези мене у Красиве…» та прозовий твір «Попутники».
На заході шанувальниці творчості авторки, вчитель ЗОШ№2 Лілія Миколаєнко та переможниця відбіркового етапу Всеукраїнського конкурсу «Книгоманія-2018» учениця 7 класу ЗОШ№2 Єлизавета Мирошник, декламували твори поетеси. Окрім того дівчина прочитала власний вірш, який присвятила Л.Г.Геньбі.
           Бібліотекарі оформили книжкову виставку «Народжена в степах», на якій представили твори поетеси різних років видання.









Немає коментарів:

Дописати коментар